ویزای سرمایه گذاری

ورود به آلمان

به عنوان بخشی از پروسه ی سرمایه گذاری در آلمان شما میبایست ابتدا یک ویزیت از این کشور داشته باشید.زیرا شما به عنوان یک سرمایه گذار میبایست به صورت حضوری از سرزمینی که قصد سرمایه گذاری در آن را دارید دیدن نمایید و بازار ,اقتصاد,زمینه های فعالیت و… را در این کشور بسنجید .مانند همه ی کشور ها آلمان نیز انواع مختلفی از ویزا ها را ارائه میکند.شما باید بدانید برای سرمایه گذاری در این کشور به چه نوعی از ویزا نیاز دارید؟و چگونه میتوانید آن را دریافت کنید؟

چه کسانی به ویزا نیاز دارند؟

به طور کلی شهروندان کشورهای اروپایی و کشورهای عضو پیمان اقتصادی اروپا برای کار و زندگی در کشور آلمان   نیازی به ویزا ندارند.اما شهروندان غیر اروپایی برای این امور نیاز به صدور ویزا دارند.

ویزای شنگن برای افرادی که قصد سفر تجاری به کشور آلمان   را دارند نیز این نوع ویزا به ویزای تجاری تبدیل میشود.

توجه کنید که مدت ویزا و همچنین نوع آن بسیار وابسته به ملیت و تجارت شما دارد.

ویزای سرمایه گذاری در کشور آلمان از   راههای زیر صورت می پذیرد:

متقاضیانی که به دنبال اخذ اقامت دائم آلمان از طریق سرمایه گذاری هستند باید شرایط زیر را دارا باشند:

  • توانایی مالی در سرمایه گذاری در یک پروژه آلمانی به مبلغ یک میلیون یورو برای شخص خود اشتغال
  • سرمایه گذاری متقاضی باید منجر به ایجاد ده فرصت شغلی جدید در آلمان بشود
  • ثبت پرونده ی خود در اداره ی ثبت شرکت های کشور آلمان    (Handelsregister)
  • ثبت تجاری بیزینس خود
  • اقدامات اولیه ی  پروسه مانند افتتاح حساب بانکی یا دریافت اجاره نامه ی اولیه
  • ملاقات و مذاکره با مشتریان و یا شرکای تجاری

شما با ویزای شنگن میتوانید اغلب کارهای مورد نیازبرای سرمایه گذاری و تاسیس یک بیزینس در کشور آلمان را انجام دهید.البته معمولا در توضیحات این نوع ویزا واژه ی بیزینس ویزا نوشته شده است.شما اقداماتی را که در سطر زیر ملاحظه میکنید را میتوانید با ویزای بیزینس خود انجام دهید:

برای تاسیس شرکت خود در آلمان شما راه های مختلفی دارید یه این معنی که شما انواع مختلفی از شرکت ها را میتوانید در این کشور ثبت کنید که در زیر به آنها اشاره شده است:

۱-شرکت های مسئولیت محدود که میتوان گفت بهترین و راحت ترین شرکت ها از نظر ثبت و فعالیت در انواع شرکت ها هستند.که شخص برای ثبت این نوع از شرکت ها میبایست هزینه ی اولیه ای معادل ۲۵ هزار یورو را داشته باشند.نکته ی مثبت در این نوع شرکت ها این است که تا ۳ شریک میتوانند اقدام به تاسیس آن نمایند.

۲-شرکت های سهامی عام یکی دیگر از انواع شرکت هایی است که متقاضیان میتوانند در کشور آلمان   ثبت نمایند و تا ۵ شریک نیز میتوانند با یکدیگر اقدام به ثبت آن نمایند.هزینه ی اولیه مورد نیاز برای ثبت این نوع شرکت ها در کشور آلمان   ۵۰ هزار یورو است .سختی پروسه ی ثبت شرکت های سهامی عام این است که شرکت باید سهم های خود را وارد بازار بورس نمایند.

متقاضیان سرمایه گذاری در کشور آلمان   انواع دیگری از شرکت ها را نیز میتوانند در این کشور ثبت نموده و شروع به بیزینس نمایند که البته میتوان گفت به دلیل سخت بودن پروسه و نداشتن مزایای بیشتر, اکثر  متقاضیان ترجیح میدهند ۲ نوع اول را انتخاب نمایند.از انواع این شرکت ها میتوان شرکت های شراکت محدود را نام برد.

معمولا مدت زمان مورد نیاز برای ثبت انواع شرکت در کشور آلمان   بین ۲ تا ۴ هفته میباشد.اما زمانی که شخص میخواهد علاوه بر ثبت شرکت اقامت کشور آلمان   را نیز از این طریق دریافت کند پروسه مهاجرتی نیز به آن اضافه شده و مدت زمانی در حدود ۴ تا ۸  ماه به طول خواهد انجامید.

ذکر این نکته مهم است که پس از ثبت شرکت و سرمایه گذاری به متقاضی اقامت ۱ ساله ی این کشور  داده خواهد شد.و برای این که اقامت متقاضی در سال های بعد نیز تمدید شود شروطی وجود دارد که اصلی ترین و مهمترین شرط آن این است که شرکت شما در مدت یک سال اول فعال باشد و به صورت نرمال مدیریت شده باشد.از این رو ثبت شرکت آلمان   تنها به جهت اخذ اقامت  گزینه ی مناسبی نیست.

علاوه بر ثبت شرکت شما میتوانید انتخاب های دیگری برای سرمایه گذاری در آلمان داشته باشید.

به عنوان مثال یک سرمایه گذار خارجی که در کشور خود دارای یک شرکت,کارخانه و یا به طور کلی یک بیزینس میباشد میتواند شعبه ای از شرکت خود را در کشور آلمان ثبت نماید.کشور آلمان   نه تنها از نظر قانونی این اجازه را به کارآفرینان خارجی میدهد که بیزینس خود را دراین کشور گسترش دهند بلکه از آنها حمایت نیز مینماید.در انتها باید به این نکته اشاره کرد که اگر خواستار یک بیزینس موفق در یک کشور خارجی و با بازاری با ثبات هستید کشور آلمان   یکی از مناسب ترین گزینه ها برای شماست.

مزایای اخذ اقامت از طریق ویزای سرمایه گذاری:

  • با تصویب طرح سرمایه گذاری متقاضی همانند یک شهروند آلمانی از تمامی حقوق و مزایا بهرمند می شود.
  • متقاضی این حق  انتخاب را دارد که یک کسب و کار جدید راه اندازی کند یا اینکه در یک کسب و کار موجود در آلمان سرمایه گذاری کند.
  • متقاضی نیازی به حمایت یک ضامن یا شریک آلمانی برای سرمایه گذاری ندارد.
  • پس از سه سال سرمایه گذاری سودآور، متقاضی و اعضای خانوانده وی برای دریافت اقامت دائم واجد شرایط میباشند.
  • با دریافت اقامت دائم، متقاضی و خانواده اش میتوانند در هر زمان به آلمان ورود و خروج کنند.
  • فرایند سرمایه گذاری آلمان در مقایسه با دیگر کشورهای اتحادیه اروپایی نسبتا ساده و سریع است (در حدود ۶ تا ۸ ماه ).

مدارک مورد نیاز برای ویزای سرمایه گذاری:

  • گذرنامه معتبر (داشتن حداقل ۳ ماه اعتبار پس از اتمام ویزا)
  • مدارک مورد نیاز جهت نشان دادن قصد شما برای سکونت درآلمان
  • داشتن بیمه سلامت و درمانی که شما را تا سقف ۳۰۰۰۰ یورو بیمه نماید
  • مدارک تایید شده که نشان دهد شما سرمایه کافی برای تامین هزینه های خود برای سکونت در آلمان در اختیار دارید.
  • دو قطعه عکس پاسپورت
  • شناسنامه برای تمام اعضای خانواده و سند ازدواج
  • هزینه بررسی ویزا

مجوز اقامت دائم

برای دریافت اقامت دائم چندین شرط لازم است:

  • متقاضی بایستی اجازه اقامت در آلمان را به مدت ۵ سال داشته باشد.
  • متقاضی بایستی ثابت کند که توانایی تامین هرینه زندگی خود در آلمان را دارد.
  • نشان دادن محل زندگی مناسب.
  • نشان دادن توانایی صحبت کردن به زبان آلمانی.
  • متقاضی باید نشان دهد که اطلاعات کافی نسبت به جامعه اجتماعی و حقوقی آلمان دارد.
  • ملاقات با وکلای آلمانی و همچنین انجام امور محضری مانند اخذ گواهی