کشورهای مختلف برای جذب سرمایه های خارجی برنامه های تشویقی مختلفی ارائه می کنند از جمله این برنامه ها دادن اقامت به فرد سرمایه گذار می باشد. از آنجایی که دولت ها توقع دارند شخص سرمایه گذار در برنامه های اقتصادی کشورشان نقش مفیدی داشته باشد، از بین افراد متقاضی برای این روش، قویترین افراد از نظر تجربه کاری و اقتصادی را انتخاب می کنند و صرف داشتن مبلغ دارایی زیاد که می تواند از طریق ارث یا هر عنوان دیگری به شخص رسیده باشد، نمی تواند تضمینی برای انجام پرونده مهاجرتی فرد تلقی شود.

بسیاری از کشورها این برنامه مهاجرتی را دارند از جمله کشور کانادا که در حال حاضر ازطریق برنامه استانی فدرال و کبک از روش سرمایه گذاری مهاجر می پذیرد و هر کدام شرایط خاص خود را دارند که شما می توانید با مراجعه به لینک هر استان که در زیر آمده است از شرایط آن مطلع شوید.

در این نوع برنامه مهاجرتی متقاضی یا متقاضیان ( در این روش میتوان تا ۵ نفر به طور مشترک شرکت کنند) با ارایه ایده نوین خود میبایست از جانب یکی از سازمان های مشخص شده توسط دولت کانادا حمایت شوند که هر کدام از این سازمان ها شرایط مخصوص به خود را دارد. به طور مثال حداقل حمایت مالی در یکی از سازمان های مربوط به Designated venture capital funds 200000 دلار کانادا  است و حداقل حمایت مالی در یکی از سازمان های مربوط به Designated angel investor groups 75000 دلار کانادا است. متقاضیان باید دارای شرایط زیر باشند:

  • نامه حمایت یکی از سازمان های مشخص شده
  • سازمان حامی و متقاضیان باید بیش از ۵۰ درصد حق رای کسب کنند.
  • حداقل دانش زبان انگلیسی و فرانسه ( clb 5)
  • استطاعت مالی برای هر عضو خانواده از یک نفر تا ۷ نفر به بالا (۱۲۱۶۴-۳۲۱۹۱ دلار)

سرمایه گذاری در کبک با مبلغ ۸۰۰،۰۰۰ دلار کانادا یکی دیگر از روش های مهاجرتی به این کشور است، البته سرمایه گذاران باید دارای شرایط زیر باشند:

حداقل دو سال تجربه مدیریت در پنج سال گذشته در یک تجارت قانونی در زمینه  کشاورزی، بازرگانی یا صنعتی
داشتن حداقل سرمایه خالص ۱،۶۰۰،۰۰۰ دلار کانادا که به صورت قانونی به دست آمده باشد  (این سرمایه میتواند سند ملکی بنام متقاضی یا همسرشان، سهام، پول نقد، دارایی شرکت و … باشد)
انجام یک سپرده گذاری  ۸۰۰،۰۰۰ دلاری (امکان تامین این مبلغ به صورت وام نیز وجود دارد)

در این روش مصاحبه ای وجود دارد که علاوه بر شرایط فوق فاکتورهای سن، دانش زبان و تجربه بالای کاری هم در نظر گرفته میشود.

در هنگام سرمایه گذاری تحت این برنامه، شما می‌توانید یکی از دو گزینه زیر را انتخاب کنید:

سرمایه گذاری ۸۰۰،۰۰۰ دلار کانادا: شما می‌توانید با سپرده گذاری ۸۰۰،۰۰۰ دلار کانادا برای مدت ۵ سال اقامت دائم خود را دریافت کنید. لازم به ذکر است که مبلغ سپرده گذاری شده پس از اتمام دوره ۵ ساله بدون سود به شما بازگردانده می شود.

پرداخت هزینه مالی حدود ۲۲۰،۰۰۰ دلار کانادا:  در این حالت یک نهاد مالی به جای شما این سپرده گذاری ۸۰۰،۰۰۰ دلاری را در قالب یک وام انجام می دهد و در قبال آن سود این وام را از شما دریافت خواهد کرد. در حال حاضر مبلغ هزینه ای که از شما دریافت میشود ۲۲۰ هزار دلار کانادا میباشد که پس از پرداخت آن از طرف شما، موسسه مورد نظر سپرده گذاری ۸۰۰ هزار دلاری را انجام داده و شما اقامت دائم خود را دریافت می کنید. لازم به ذکر است که این مبلغ (۲۲۰ هزار دلار) غیر قابل برگشت می باشد.

نکته حائز اهمیت در این برنامه محدودیت در پذیرفتن تعداد مشخصی از متقاضیان است که هرساله اعلام میشود و به دلیل کم بودن سهمیه، این برنامه خیلی زود تکمیل میشود. اگرچه دانستن زبان فرانسه (B2) شما را از این محدودیت مستثنی میکند و در هر زمان می توانید برای این روش اقدام کنید هرچند طرفیت تکمیل شده باشد.