قطعاً آلمان را میتوان قوی ترین کشور اروپایی از نظر اقتصاد دانست. این کشور که قطب اقتصاد اروپاست هر ساله به نیروی کار متخصص بسیاری نیازمند است که بخشی از این نیروی کار را از کشورهای دیگر تامین می کند.
شرایط کاری مناسب و حقوق نسبتاً بالا همراه با اعتبار بسیار زیاد “اقامت دائم” و “پاسپورت” این کشور، آلمان را بیش از پیش به یکی از جذاب ترین مقاصد مهاجرین تبدیل نموده است.
شرایط کلی اخذ ویزای کاری آلمان:
- داشتن مدرک تحصیلی لیسانس از دانشگاه های معتبر داخلی یا خارجی
- سن بین ۲۵ تا ۴۵ سال
- داشتن ۳ سال سابقه کار ترجیحاً با بیمه
- داشتن مدرک آیلتس ۵.۵ جنرال و یا B1 مدرک گوته زبان آلمانی
- نشان دادن تمکن مالی به اندازه 4,320 یورو برای شش ماه (گردش حساب سه ماهه اخیر)
معرفی این ویزا:
ویزای کاری که به شما داده می شود ۶ ماه اعتبار داشته که شما در این مدت باید بتوانید کاری متناسب با رشته تحصیلی خود و با درآمدی حدوداً ۴۰ تا ۴۵ هزار یورو در سال (بسته به رشته شما ممکن است تغییر کند) پیدا کنید که با توجه به سطح حقوق ها در کشور آلمان، این مقدار دور از دسترس نیست.
پس از یافتن شغل مورد نظر و تثبیت موقعیت شغلی خود می توانید برای اخذ بلوکارت آلمان اقدام نمایید. اعتبار این کارت اغلب به اندازه قرارداد کاری شما صادر شده و به راحتی قابل تمدید است. ارزش بلوکارت دقیقا مانند اقامت دائم بوده و تقریبا تمامی شرایط آن را داراست.
پس از اخذ بلوکارت، چنانچه ظرف ۲۱ ماه موفق به گرفتن مدرک آلمانی B1 بشوید، به شما اقامت دائم داده میشود. در غیر این صورت اخذ اقامت دائم شما ۳۳ ماه زمان خواهد برد. اما به هر حال برای گرفتن اقامت دائم باید مدرک زبان آلمانی را بگیرید.
پس از هفت یا هشت سال زندگی در آلمان می توانید برای اخذ پاسپورت این کشور اقدام نمایید. توجه داشته باشید که این مدت از بدو ورود شما محاسبه شده و صرفا سالهای پس از اخذ بلوکارت نیست.
نکات مهم:
ارزیابی مدارک تحصیلی ایرانی برای دانشگاه های آلمان
تمامی مدارک دانشگاهی ایرانی و مدارکی که خارج از آلمان دریافت شده اند، نیاز به دریافت تاییدیه ZAB را دارند. دولت آلمان برای این موضوع، وب سایتی را مشخص کرده که متقاضی با مراجعه به این وب سایت و مشخص نمودن رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل خود، میتواند نتیجه ارزیابی خود را مطابق موارد زیر مشخص کند.
- اگر دانشگاه محل تحصیل در لیست +H بود، نیاز به دریافت مدرک ZAB نیست و تنها یک پرینت از صفحه وب سایت کافیست.
- اگر دانشگاه محل تحصیل در لیست -H بود، احتمال دریافت مدرک ZAB بسیار پایین است.
- اگر دانشگاه محل تحصیل در لیست -/+H بود و یا در لیست موجود نبود، باید برای دریافت مدرک ZAB اقدام کرد.
* هزینه دریافت مدرک ZAB، در حال حاضر 200 یورو می باشد.
لینک ورود به وب سایت ارزیابی مدارک دانشگاهی
مدت زمان اخذ این ویزا بیشتر بستگی به مدت انتظار برای نوبت دهی سفارت آلمان داشته که هم اکنون حدود 12 تا 18 ماه است. این مدت زمان ممکن است طولانی تر و یا کوتاه تر شود. تاکید میکنم عددی که در وبسایت سفارت آلمان در ایران نشان داده میشود کاملا حدودی بوده و طبق تجربه مدت زمان انتظار کمتر از این مقادیر است.
آنهایی که متاهل هستند ابتدا باید خودشان به تنهایی این ویزا را اخذ نموده و به آلمان بیایند و پس از یافتن کار میتوانند برای فرزند و همسر خود نیز تقاضای ویزا نمایند که قاعدتاً بسیار کوتاه تر از مدت انتظار خود فرد متقاضی است.
هزینه ها:
- حدود ۷۰ یورو هزینه سفارت
- حدود ۱۰۰ یورو برابر اصل کردن مدارک
- به علاوه هزینه وکالت
لیست رشته های پر تقاضا در آلمان:
- مهندسی مکانیک تمامی گرایش ها
- مهندسی برق تمامی گرایشها
- مهندسی مکاترونیک
- مهندسی کامپیوتر تمامی گرایش ها
- مهندسی شیمی
- مهندسی پتروشیمی
- مهندسی پلیمر
- مهندسی صنایع
- مهندسی کشاورزی
- مهندسی عمران
- معماری
- آی تی it
- مهندسی جوشکاری، جوش و ریخته گری
- مهندسی مخابرات و ICT
- ریاضی کاربردی و محض
- کاربرد ریاضی در کامپیوتر
- آمار
چند نکته:
الزامی به همسو بودن سوابق کاری و رشته تحصیلی نیست. اما بهتر آن است که در صورت تفاوت، هم رشته تحصیلی و هم سوابق کاری شما در لیست فوق باشد.
در ابتدای کار مدرک آیلتس یا آلمانی، نیازی نیست و تا زمان اخذ قرار مصاحبه از سفارت (حدوداً 12 تا 18 ماه) شما فرصت برای گرفتن مدرک زبان را دارید.
دوستانی که در رشته های عمران و معماری هستند، بهتر است مدرک b1 آلمانی را قبل از مصاحبه اخذ نمایند.
*** لازم به ذکر است که این برنامه با هیچ یک از برنامه های مهاجرتی کانادا و یا دیگر کشور ها، در تضاد و یا مشکل نبوده و میتوانید همزمان با پروسه مهاجرت به بقیه کشورها، این برنامه را نیز پیگیری کنید.
ثبت ديدگاه