دولت کانادا در هفته گذشته با بیان سالگرد دو ساله رونمایی شدن از مسیر مهاجرتی استعداد جهانی (Global Talent Stream) اعلام کرد که تا کنون از طریق این مسیر مهاجرتی از 24 هزار کارگر ماهر خارجی استقبال کرده است. مسیر مهاجرتی Global Talent به کارفرمایان کانادایی این امکان را می دهد تا دسترسی راحت تری به کارگران خارجی دارای مهارت در 13 شغل مختلف در رشته های فناوری اطلاعات، علوم تجربی، فناوری، مهندسی و ریاضیات (یعنی رشته های موسوم به STEM) داشته باشند.
مشاغلی که توسط این مسیر مهاجرتی پوشش داده شده اند عبارت اند از مهندسان نرم افزار، برنامه نویسان کامپیوتر، مهندسان کامپیوتر و طراحان و توسعه دهندگان وب.
احمد حسین، وزیر سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) در بیانیه ای مشترک اعلام کرده است “از آنجا که بخش فناوری کانادا سال‌ها در جذب استعدادهای مورد نیاز خود با چالش روبرو بوده است، مسیر مهاجرتی استعداد جهانی را با این ذهنیت ایجاد کردیم تا کارگران خارجی دارای مهارت را جذب کنیم.”
شورای فناوری ارتباطات و اطلاعات کانادا پیش بینی کرده است که تا سال 2021 تعداد آگهی های شغلی در بخش فناوری اطلاعات به 216 هزار خواهد رسید. دولت کانادا در ماه مارچ اعلام کرد که قصد دارد مسیر مهاجرتی استعداد جهانی را دائمی کند. این اقدام با استقبال شورای فناوری اطلاعات و ارتباطات کانادا و سایر نهادها مواجه شد.
از طریق این مسیر مهاجرتی، کارفرمایان دیگر ملزم نیستند که اثبات کنند برای استخدام نیروی ماهر خود ابتدا به سراغ کانادایی ها و دارندگان اقامت دائم کانادا رفته اند و مستقیما می توانند کارگران ماهر خارجی را استخدام کنند. در این بیانه آمده است که “با اینکه کارگران کانادایی جزو تحصیل کرده ترین و ماهرترین نیروهای کار هستند، اگر قرار است شرکت های کانادایی مزیت رقابتی خود را در جهان حفظ کنند باید بتوانند مغزهای برتر را نیز از سراسر جهان جذب کنند.” از سال 2017 تا کنون بیش از هزار و 100 کارفرمای کانادایی از مسیر مهارتی استعداد جهانی استفاده کرده‌اند.
25 درصد کارگرانی که از این طریق به کانادا آمده اند، از آمریکا هستند و اکثریت آنها را شهروندان هند تشکیل می‌دهد. حدود 16 هزار عضو خانواده این کارگران را همراهی کرده اند و از مزایای ویزای کاری و تحصیلی بهره مند شده اند.
افزایش تقاضا برای کارگران بخش فناوری
کارفرمایانی که از مسیر مهاجرتی استعداد جهانی استفاده می کنند باید طرحی موسوم به Labour Market Benefits Plan ایجاد کنند که در آن بیان شده باشد که استخدام کارگران خارجی ماهر چه مزایایی، نظیر اشتغال زایی و سرمایه گذاری در مهارت ها، برای آنها به همراه دارد.
در این بیانه همچنین عنوان شده است که کارفرمایانی که از طریق این مسیر مهاجرتی کارگر جذب می کنند تعهد کرده اند که 48 هزار شغل ایجاد کنند و بیش از 113 میلیون دلار در توسعه مهارت ها و آموزش سرمایه گذاری کنند. همچنین در این بیانه گفته شده است که “کاناد از طریق این مسیر مهاجرتی، در رقابت جهانی برای جذب استعدادهای برتر موفق می شود و به رشد شرکت های کانادایی کمک می کند و شغل های بیشتری برای طبقه متوسط کانادا ایجاد می کند و اقتصاد قوی تری نیز برای کانادا رقم خواهد زد.”
گفتنی است در کانادا نیاز بالایی به کارگران دارای مهارت در بخش های فناوری وجود دارد و دارندگان این مهارت ها شانس بالایی برای اخذ اقامت دائم کانادا را دارند. مثلا می توان به Tech Pilot بریتیش کلمبیا اشاره کرد که مسیر اقامت دائم را برای کارگران بخش فناوری که در یکی از 29 شغل دارای پیشنهاد کار هستند هموار می کند.
آنتاریو نیز اعلام کرده است که قصد دارد مسیر مشابهی ایجاد کند، اما هنوز جزییاتی در این رابطه منتشر نکرده است. کارگران شاغل در بخش فناوری همچنین در سیستم اکسپرس اینتری موفق عمل کرده اند؛ سیستم اکسپرس اینتری مسیر اصلی مهاجرت و اقامت دائم کارگران خارجی دارای مهارت است.
جالب است بدانید که در سال 2017، متقاضیان دارای سابقه کار به عنوان تحلیلگر سیستم های اطلاعات، مهندسان نرم افزار و برنامه نویسان کامپیوتر و توسعه دهندگان رسانه های اینترکتیو بیشترین دعوتنامه برای تقاضا جهت اقامت دائم را از طریق اکسپرس اینتری دریافت کرده بودند.

مشاوره مهاجرتی

ما را در شبکه های مجازی دنبال کنید :